Mini tarts with lemon curd and ambrosia pudding!

Dzisiaj wpis dedykowany osobom takim jak ja: nie mającym czasu na zabawę w domową cukiernię, jednak lubiącym coś tam stworzyć samemu;) Nigdy nie miałam daru do pieczenia ciasteczek. O ile ciasta i inne desery wychodzą mi zawsze, tak ciasteczka, tartaletki i wszelkie inne maleńkie cuda albo mi się przypalą albo wyjdą zbyt surowe i bez żadnej zwartej konsystencji. Przyznaję się bez bicia, że często w takich momentach korzystam z gotowych produktów. Na szczęście spody do mini tart pochodzące ze sklepu są równie dobre jak te domowej roboty;)

Dzisiaj wieczorem mamy gości, więc chciałam poczęstować ich czymś słodkim, przed kolacją, którą szykuję. Ze świątecznej przesyłki prosto z Anglii został mi jeszcze słoiczek lemon curd i puszka masy budyniowej „Ambrosia”. Postanowiłam więc wykorzystać i jedno i drugie i stworzyć mini tarty. Wyszło pysznie, ale przede wszystkim ładnie. Myślę, że wieczór będzie baaardzo udany, czego i Wam życzę. Może skusicie się na taki deser w weekend?:)

- spody do mini tart
- mały słoiczek lemon curd
- puszka masy budyniowej lub po prostu zwykły budyń
- kilka bez do dekoracji (do tart z lemon curd, dla przełamania kwaskowatego smaku)

Połowę mini tart wypełniamy lemon curd, a drugą połowę budyniem. Na tych z lemon curd układamy po jednej bezie. Taki sobie króciutki proces, a cudowny smak gwarantowany:)

  3 comments for “Mini tarts with lemon curd and ambrosia pudding!

  1. 19 kwietnia 2015 o 16:55

    wyglądają pysznie! :)

  2. 19 kwietnia 2015 o 22:28

    O nie, dlaczego ja przegladam blogi o tej porze…aaaa….zabieram jedna babeczke i uciekam :)

  3. 20 kwietnia 2015 o 11:51

    Wyglądają przepięknie, apetycznie i jak estetycznie , mniam!!

    Buziaki

    xo xo xo xo xo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


  • Facebook