Sałatka z kaszą kuskus, figami i fetą!

Mamy sobotę! Na najlepszy dzień tygodnia mam dla Was najlepszą sałatkę, w dodatku ta sałatka to samo zdrowie! W hasztag #healthyfood wpisuje się nawet w 200 % ;)

- 100 g kaszy kuskus
- 200 g ugotowanej ciecierzycy
- 2 średnie pomidory
- 4-5 świeżych fig
- 4 łyżki uprażonych płatków migdałów
- opakowanie sera typu feta
- pół kostki rosołowej + wrzątek na bulion
- dressing: 5 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, szczypta cayenne, szczypta kminu rzymskiego, sól i pieprz do smaku

Kaszę kuskus zalewamy bulionem (pół kostki rosołowej rozpuszczonej w szklance wrzątku) i czekamy aż wchłonie wodę. Dodajemy ugotowaną i wystudzoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę pomidory, ćwiartki fig, uprażone migdały i kawałki fety. Wszystko polewamy dressingiem. Podajemy z listkami świeżej bazylii.

Nawigacja po wpisie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


  • Facebook